Σύχρονες Εξελίξεις και Προοπτικές στην Παιδιατρική

 

Επιστημονική Εκδήλωση

18-20 Νοεμβρίου 2011

Ξενοδοχείο XENIA PALACE
Πορταριά, Πήλιο

Η εκδήλωση μοριοδοτείται με Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME credits)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  

 

 

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

• Λοιμώξεις (αντοχή στα αντιμικροβιακά, εμφάνιση νέων)
• Νέα Εμβόλια
• Βλαπτικοί παράγοντες από το περιβάλλον
(ηλιακή ακτινοβολία, κινητά τηλέφωνα)
• Διατροφή – Πρόσθετες ουσίες
• Κακοποίηση-Παραμέληση
• Παχυσαρκία
• Συνήθη δερματολογικά προβλήματα (ατοπική δερματίτις, σπίλοι)
• Ενδιαφέρουσες ακτινογραφίες και διάγνωση

 

Λίγα λόγια για την Πορταριά

Η Πορταριά είναι ένα παραδοσιακό χωριό στο Πήλιο κτισμένο σε υψόμετρο 650 μέτρων στην βορειοδυτική πλαγιά του Πηλίου και ανήκει στο δήμο Πορταριάς που περιλαμβάνει ακόμη τρία χωριά, την Άλλη Μεριά, τις
Σταγιάτες και το Κατωχώρι.

Το χωριό Πορταριά φημίζεται για το υπέροχο φυσικό τοπίο που προσφέρει, τα πλατάνια του, τις δροσερές πηγές του, τα αρχοντικά, τις παλιές εκκλησίες και τα γραφικά καλντερίμια του.

Η Πορταριά αποτελεί ιδανικό καλοκαιρινό και χειμερινό προορισμό καθώς συνδυάζει αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα. Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ βρίσκεται μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες και για αυτούς που τους κερδίζει η θάλασσα, οι πανέμορφες παραλίες του ανατολικού Πηλίου και του Παγασητικού βρίσκονται εκπληκτικά κοντά. Έτσι, η περιοχή έχει αξιοποιηθεί τουριστικά και διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, ένα σεβαστό αριθμό παραδοσιακών καταλυμάτων, ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, για να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Βέβαια, από την περιοχή δεν λείπουν τα παραδοσιακά εστιατόρια, οι παραδοσιακές ταβέρνες με παραδοσιακές γευστικές συνταγές, μπαρ και καφετέριες που θα γεμίσουν ευχάριστα τις μέρες και τις νύχτες σας.

Κατά την διαμονή στην Πορταριά μπορείτε να περιηγηθείτε στον οικισμό και να θαυμάσετε το παρεκκλήσι της “Παναγίας της Πορταρέας” από όπου πήρε το όνομά της η περιοχή, το Αθανασάκειο Νηπιαγωγείο (από τα πρώτα στην Ελλάδα), το Τσοπότειο Σχολαρχείο (το σημερινό Σχολείο), το Αρχοντικό Ζούλια (το οποίο λειτούργησε ως Επαγγελματική Σχολή θηλέων και σήμερα λειτουργεί ως ιστορικό και λαογραφικό Μουσείο), την Παναγίτσα – Αγ. Συμεών (εκκλησάκι αρχαιολογικής σημασίας πρόσφατα αναστηλωμένο), την Παναγία Οδηγήτρια (μοναστήρι με 40 μοναχές), το Αϊταφίτικο Θέατρο και τη θέα του Βόλου από την πλατεία Ταξιαρχών. Επίσης, υπάρχουν πολλά λιθόστρωτα και αγροτικά μονοπάτια με σημαντικότερο το μονοπάτι των Κενταύρων για τους οπαδούς του περιπατητικού τουρισμού.

Πλήθος δραστηριοτήτων στην Πορταριά θα ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.