4ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Παιδιατρική εξελίσσεται με ραγδαία βήματα χάρη στις νέες τεχνολογίες και τη διεθνή βιοιατρική έρευνα. Αποτέλεσμα είναι η παραγωγή νέων γνώσεων γύρω από την υγεία και τη βιολογική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου. Κάθε σύγχρονος παιδίατρος πρέπει να είναι κοινωνός των νέων εξελίξεων, οι οποίες συχνά και ευτυχώς τροποποιούν την κλασσική παιδιατρική γνώση προς το καλύτερο.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων παρακολουθεί από κοντά τις νεότερες εξελίξεις σε όλο το φάσμα της Παιδιατρικής και διοργανώνει το «4ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων», στην Αθήνα, στις 12-14 Μαρτίου 2010. Στόχος του είναι οι νέες γνώσεις να γίνουν κτήμα τόσο του ειδικευόμενου όσο και του ειδικού παιδίατρου, με κύριο μέλημα τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και τη βελτίωση της υγείας του Ελληνόπουλου.

Στο 4ο συνέδριο έχουν κληθεί να μιλήσουν αξιόλογοι ξένοι και Έλληνες ομιλητές με μεγάλη επιστημονική προσφορά στην Παιδιατρική, οι οποίοι θα ανασκοπήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς που αφορούν την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία σειράς παιδικών και εφηβικών παθήσεων.

Επιπλέον, θα ανακοινωθούν με τη μορφή προφορικών και αναρτημένων (posters) ανακοινώσεων τα αποτελέσματα εργασιών παιδιατρικών κλινικών από όλη την Ελλάδα. Από αυτές θα επιλεγούν για βράβευση τρεις (3).

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Καθηγητής Γεώργιος Π. Χρούσος
Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων

Πρόγραμμα 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων