Σύχρονες Εξελίξεις και Προοπτικές στην Παιδιατρική

4η Επιστημονική Εκδήλωση

Σύρος 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2006

Επιστημονικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεως

 

 

 

Λίγα λόγια για τη Σύρο:

Σύρος, η αρχόντισσα των Κυκλάδων. H ίδρυση και η ζωή της με σαιωνικής πόλης, κτισμένης σ’ ένα λόφο, είναι συνδεδεμένη με τη Φραγκοκρατία, αποτελεί δε ακόμα και σήμερα ένα από τα αξιοθέατα του νησιού, με τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα σπίτια που φαντάζουν παραμυθένια, σκαρφαλωμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Οι κάτοικοι της Σύρου ασχολούνται με το εμπόριο, τη ναυτιλία, τη βιομηχανία, τη γεωργία και τον τουρισμό που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Στα γραφικά παραθαλάσσια χωριά της, Κίνι, Βάρη, Φοίνικα, Γαλησσά, Ντελαγκράτσια, Μέγα Γιαλό, με τις καθαρές παραλίες, κατάλληλες για θαλάσσια σπορ όπως κολύμπι, καταδύσεις, ψάρεμα, γουΐντ-σέρφιν και ιστιοπλοΐα, μπορεί να απολαύσει κανείς τους ωραίους μεζέδες και το φρέσκο ψάρι.

Η πρωτεύουσα της Σύρου, η Ερμούπολη, ειρηνικό δημιούργημα της επανάστασης του 1821, είναι ένα μνημείο με περίφημα νεοκλασικά κτίρια, ξεχωριστής αρχιτεκτονικής και ρομαντισμού επηρεασμένου από τα δυτικά πρότυπα. Τα περισσότερα κτίριά της είναι σχεδιασμένα από Έλληνες, Ιταλούς αλλά και Βαυαρούς αρχιτέκτονες, μεταξύ των οποίων και ο Ερνέστος Τσίλερ, που σχεδίασε το Δημαρχείο της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, το μουσείο, η βιβλιοθήκη, το ιστορικό αρχείο, το θέατρο και οι περίφημοι ναοί της. Σ’ έναν από αυτούς, στην Κοίμηση της Θεοτόκου, υπάρχει η εικόνα της Παναγίας του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου ή Ελ Γκρέκο.

Ξενοδοχείο, Dolphin Bay Hotel